Τεχνολογική ώθηση στις ευρωαγορές (update)

Tα κέρδη τους διευρύνουν οι ευρωαγορές, ωθούμενες από το μίνι ράλι που καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος, με αφορμή την εντυπωσιακή αύξηση των κερδών της Intel στο γ΄ τρίμηνο και τα βελτιωμένα μεγέθη της ASML Holdings. Θετικά τα futures παρά τα αναμενόμενα macro από ΗΠΑ.

Tα κέρδη τους διευρύνουν οι ευρωαγορές, ωθούμενες από το μίνι ράλι που καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος, με αφορμή την εντυπωσιακή αύξηση των κερδών της Intel στο γ΄ τρίμηνο κατά 142% και τα βελτιωμένα μεγέθη της ASML Holdings.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού για μικροεπεξεργαστές ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της για το γ΄ τρίμηνο συρρικνώθηκαν κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας στα 30,5 εκατ. ευρώ, από 30 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο στόχαστρο των αγοραστών βρίσκεται η STMicroelectronics και η Infineon Technologies.

Eνδιαφέρον παρουσιάζουν και οι βρετανικές τράπεζες, μετά την αναβάθμιση του κλάδου από την HSBC σε ”neutral” από ”underweight”.

Oι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των σημαντικών macro που θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα στις ΗΠΑ. Οι λιανικές πωλήσεις αναμένεται τον Σεπτέμβριο να υποχωρήσουν κατά 0,1% μετά από αύξηση 0,6% τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης μεταποίησης Empire State εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στις 16 μονάδες τον Οκτώβριο από 18,4 τον Σεπτέμβριο. Επίσης στο φως της δημοσιότητας θα έρθουν και τα συμπεράσματα της Μπεζ Βίβλου.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.585 μονάδες, με άνοδο 1,33%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.389 μονάδων, κατά 1,34% υψηλότερα, ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κυμαίνεται στις 4.385 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v