Το Eurex μηνύει ανταγωνιστικές στις ΗΠΑ

Στο έπακρο εντάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ του Eurex, μεγαλυτέρου χρηματιστηρίου παραγώγων παγκοσμίως, και των δύο ανταγωνιστικών του στις ΗΠΑ, Chicago Board of Trade και Chicago Mercantile Exchange, ύστερα από τη μήνυση που υπέβαλλε το Eurex εναντίον των δύο τελευταίων, καθώς προσπάθησαν να εμποδίσουν την εισαγωγή του στις ΗΠΑ.

Το Eurex μηνύει ανταγωνιστικές στις ΗΠΑ
Στο έπακρο εντάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ του Eurex, μεγαλυτέρου χρηματιστηρίου παραγώγων παγκοσμίως, και των δύο ανταγωνιστικών του στις ΗΠΑ, Chicago Board of Trade και Chicago Mercantile Exchange.

Ειδικότερα, το Eurex υπέβαλλε μήνυση εναντίον των CBOT και CME, καθώς προσπάθησαν να εμποδίσουν την εισαγωγή του στην αμερικανική αγορά.

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι οι CBOT και CME πίεσαν ώστε Αμερικανοί νομοθέτες να εξετάσουν την αίτηση που υπέβαλλε το γερμανικό χρηματιστήριο Eurex.

Πρόσφατα, το Eurex είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να αναδιαμορφώσει την αμερικανική αγορά παραγώγων. Παράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή φανερώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Eurex στις συντονισμένες προσπάθειες παρεμπόδισης της δημιουργίας του πρώτου υπερατλαντικού χρηματιστηρίου παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v