Intel: Εντυπωσιακή αύξηση 142% στα κέρδη γ΄ 3μήνου

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 142% παρουσίασαν τα κέρδη της Intel στο γ΄ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, υπερβαίνοντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο εμφανίστηκε αισιόδοξη και για τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου.

Intel: Εντυπωσιακή αύξηση 142% στα κέρδη γ΄ 3μήνου
Κατά 142% υψηλότερα εκτινάχθηκαν στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, τα κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας ημιαγωγών στον κόσμο, Intel, υπερβαίνοντας παράλληλα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα των 25 τελευταίων ετών, χάρη στην αύξηση της ζήτησης των προϊόντων της κυρίως από την Ευρώπη.

Αναλυτικά η Intel, μετά το κλείσιμο της Wall Street την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 1,7 δισ. δολ ή στα 25 σεντς ανά μετοχή από 686 εκατ. δολ ή 10 σεντς ανά μετοχή κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2002. Τα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των ειδημόνων οι οποίοι προεξοφλούσαν κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 23 σεντς.

Οι πωλήσεις του αμερικανικού γίγαντα διαμορφώθηκαν παράλληλα στα 7,8 δισ. δολ στο γ΄ τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 20% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Και σε αυτή την περίπτωση τα μεγέθη της Intel ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πωλήσεις 7,7 δισ. δολ.

Εκτός όμως από τα πολύ καλά αποτελέσματα, η Intel προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της θα διαμορφωθούν στο δ΄ τρίμηνο στα 8,1- 8,7 δισ. δολ, εντός δηλαδή των προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 8,4 δισ. δολ και υψηλότερα από τα 7,2 δισ. δολ την ανάλογη περίοδο πέρυσι.

Τα μικτά περιθώρια κέρδους της δε, αναμένεται να αγγίξουν το 60% στο δ΄ τρίμηνο από 58,2% στο γ΄ τρίμηνο. Σε ότι αφορά στα κέρδη της εταιρίας αναλυτές προβλέπουν την εκτίναξη τους στα 26 σεντς ανά μετοχή στο δ΄ τρίμηνο.

Ας σημειωθεί ότι από την αρχή τους έτους η τιμή της Intel έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ κατά τη διάρκεια των after-hours συναλλαγών σήμερα, η τιμή της ενισχύθηκε κατά 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v