Munich Re: Αύξηση κεφαλαίου κατά 3,8 δισ. ευρώ

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,8 δισ. ευρώ προχωράει η Munich Re, στο διάστημα από 28/10 - 10/11, προσφέροντας δύο νέες μετοχές για κάθε επτά παλιές σε τιμή τουλάχιστον 75 ευρώ, με προτίμηση υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Munich Re: Αύξηση κεφαλαίου κατά 3,8 δισ. ευρώ
Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3,8 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Munich Re, με έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους της.

Η γερμανική αντασφαλιστική ανέφερε ότι θα προσφέρει δύο νέες μετοχές για κάθε επτά παλιές, σε τιμή τουλάχιστον 75 ευρώ, ήτοι με discount 23,5% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 16ης Οκτωβρίου 2003, η οποία ανήλθε στα 98 ευρώ.

Σημειώνεται πως η διαχείριση της προσφοράς των 50,912,946 νέων μετοχών της Munich Re θα γίνει από κονσόρτσιουμ τραπεζών του οποίου θα ηγείται η Deutsche Bank ενώ θα συμμετέχουν επίσης η HVB Group, η Citigroup Global Markets Limited, η Dresdner Bank και η UBS.

H περίοδος συμμετοχής στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Munich Re, δια ασκήσεως δικαιωμάτων προτίμησης, θα αρχίσει στις 28 Οκτωβρίου και θα τερματιστεί στις 10 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως η εταιρία θα εκδώσει σχετικό πληροφοριακό δελτίο αναφορικά με τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης αύξησης κεφαλαίου στις 27 Οκτωβρίου, ενώ τα δικαιώματα προτίμησης θα διαπραγματεύονται ελεύθερα στο χρηματιστήριο στη διάρκεια της περιόδου από 28 Οκτωβρίου έως κι 6 Νοεμβρίου 2003.

Οι νέες μετοχές της Munich Re θα φέρουν το δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή του μερίσματος του 2003, καθώς και σε όλες τις επακόλουθες διανομές μερισμάτων.

Η κίνηση της Munich Re θωρείται από αρκετούς αναλυτές ως αναμενόμενη, καθώς η εταιρία προσπαθεί να αποκαταστήσει ξανά την αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας σε τουλάχιστον ΑΑ από Α+ που είναι σήμερα, κάτι που μεσοπρόθεσμα μπορεί να καταφέρει μετά την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

Όπως ανέφερε η τράπεζα HVB Group που είναι στρατηγικός συνεργάτης της Munich Re και μέτοχος σε αυτήν με μερίδιο 13,16% θα συμμετέχει πλήρως στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v