Στο ρελαντί οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Wall

Το ”χαμένο έδαφος” από τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή αντίδραση της Wall καλύπτουν Λονδίνο και Παρίσι, καταγράφοντας κέρδη με αιχμή τον κλάδο κινητής τηλεφωνίας. Χαμηλότερα κινείται ο DAX, καθώς παρασύρεται από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών εταιριών. Πτωτικό άνοιγμα ”δείχνουν” τα futures στη Wall.

Παρόμοια με το άνοιγμα εμφανίζεται η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς Λονδίνο και Παρίσι επιδόθηκαν σε κάλυψη του χαμένου από χθες εδάφους, όταν δεν πρόλαβαν το ”γύρισμα” των αμερικανικών αγορών που προκλήθηκε από τα θετικότατα στοιχεία του δείκτη Philadelphia FED.

Αντίθετα, χαμηλότερα πιέζουν το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης οι ασφάλειες, μετά την ανακοίνωση της Munich Re ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε έκδοση δύο νέων μετοχών για κάθε επτά υφιστάμενες. Με την κίνηση αυτή η εταιρία σκοπεύει στη συγκέντρωση περίπου 3,8 δισ. ευρώ. Αυτή την ώρα η μετοχή υποχωρεί κατά 1,4%.

Η ανακοίνωση της Munich, όμως, επιδρά αρνητικά και στο σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου, παρασύροντας χαμηλότερα τίτλους όπως αυτοί της AXA, της HVB και της Zurich Financial.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα futures στη Wall Street δείχνουν ότι το άνοιγμα αναμένεται πτωτικό, καθώς εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσουν οι τάσεις συσσώρευσης των αμερικανικών αγορών στα τρέχοντα (υψηλά) επίπεδα.

Σε Λονδίνο και Παρίσι η άνοδος πραγματοποιείται μέσω των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, μετά τις πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας ”L’ Echo”, κατά τις οποίες η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να ανανεώσει της άδειες GSM των Orange, SFR και Bouygues.

Για την υπόλοιπη συνεδρίαση των ευρωαγορών, οι βασικοί δείκτες των οποίων διαμορφώνονται κοντά σε υψηλά εποχής, τα σινιάλα θα πρέπει να αναμένονται από τις ΗΠΑ. Εκεί αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο πριν τις 17.00 τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, ο οποίος αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Εξάλλου, στις 15.30 είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα στοιχεία από τις νέες κατοικίες, τα οποία επίσης αναμένονται βελτιωμένα.

Στο +0,21% και τις 4.348 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE- 100 ενώ κέρδη 0,60% σημειώνει ο δείκτης CAC 40, 3.377. Στο -0,23% και τις 3.569 μονάδες ο γερμανικός δείκτης DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v