Αύξηση κερδών-εσόδων για την IBM στο γ΄ τρίμηνο

Αύξηση κερδών και εσόδων πέτυχε για το τρίτο τρίμηνο η IBM, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ικανοποιήσει τους αναλυτές. Στα 1,76 δισ. δολ. (από 1,31 δισ. δολ., πέρσι) διαμορφώθηκαν τα κέρδη και στα 21,52 (από 19,82) δισ. δολ. τα έσοδα.

Αύξηση κερδών-εσόδων για την IBM στο γ΄ τρίμηνο
Κέρδη της τάξης του 1,02 δολ. ανά μετοχή (στα 1,76 δισ. δολ.) εμφάνισε η IBM για το τρίτο τρίμηνο, έναντι 0,76 δολ. (1,31 δισ. δολ.) το αντίστοιχο περσινό διάστημα, χωρίς ωστόσο να ικανοποιήσει τους αναλυτές.

Τα έσοδα της τεχνολογικής εμφάνισαν αύξηση κατά 8,6% και διαμορφώθηκαν στα 21,52 δισ. δολ., από 19,82 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα έσοδα θα διαμορφώνονταν στα 21,9 δισ. δολ.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξηση των εσόδων αποδίδεται στην υποχώρηση του δολαρίου, αλλά και στις εξαγορές συμβουλευτικής μονάδας της PriceWaterhouseCoopers και Rational Software.

”Παρότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για δεδομένη ανάκαμψη, είμαστε πεπεισμένοι τόσο για την αύξηση των δαπανών στον κλάδο I.T. όσο και για ευρύτερη βελτίωση των συνθηκών”, δήλωσε ο S. Palmisano, διευθύνων σύμβουλος της IBM.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας και λόγω των βελτιούμενων προοπτικών, το επόμενο έτος σχεδιάζει να προσθέσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v