”Εισαγόμενες” τεχνολογικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Πιέσεις ασκεί στις ευρωπαϊκές αγορές η ανακοίνωση των μεγεθών του γ΄ τριμήνου της IBM, μετά το τέλος της χθεσινής (ήπια αρνητικής) συνεδρίασης στη Wall Street. Χαμηλότερα κινείται ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται σε λίγες ώρες τα αποτελέσματα της Nokia.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, ως αποτέλεσμα του αρνητικού κλεισίματος στη Wall Street την Τετάρτη, μετά τις ρευστοποιήσεις κερδών που εκδηλώθηκαν στις αμερικανικές αγορές.

Εξάλλου, πιέσεις ασκεί στον τεχνολογικό κλάδο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της IBM, μετά το πέρας της συνεδρίασης στη Wall. Η ”Big Blue” ανακοίνωσε μεγέθη χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις για το γ΄ τρίμηνο ανακοινώθηκαν στα 22,52 δισ. δολ., ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 21,9 δισ. δολ.

Ωστόσο, αξίζει προσοχής ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των πωλήσεων αποδίδεται στο ”φθηνό δολάριο”.

Τόνο αναμένεται να δώσουν ακόμη τα αμερικανικά macro από πληθωρισμό και εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας.

Στο μέσον περίπου της συνεδρίασης των ευρωαγορών είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Nokia, τα οποία αναμένεται να εμφανίσουν πωλήσεις στα 6,9-7,2 δισ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή της τάξης του 0,7 ευρώ.

Αύξηση της τάξης του 25% εμφάνισαν τα κέρδη της τεχνολογικής SAP για το γ΄ τρίμηνο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Στο -0,44% και τις 4.349 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE-100, ενώ απώλειες 0,75% σημειώνει ο δείκτης DAX, στις 3.543 μονάδες. Στο

-0,47% και τις 3.359 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v