”Ξινά σταφύλια” από Nokia για ευρωαγορές

Αρνητική ήταν η επίδραση των αποτελεσμάτων της Nokia στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν κυρίως στις προειδοποιήσεις της εταιρίας αναφορικά με το δ΄ τρίμηνο. Στον αντίποδα, θετικό άνοιγμα δείχνουν τα futures. Μικρά κέρδη για CAC, DAX, ρευστοποιήσεις στο Λονδίνο.

Ηπια αρνητική επίδραση φαίνεται να είχαν τα αποτελέσματα της Nokia στις ευρωαγορές, οι οποίες ακολουθούν διαφορετική πορεία, καθώς το Λονδίνο κινείται πτωτικά ενώ Παρίσι και Φρανκφούρτη διαμορφώνουν την κίνησή τους ανοδικά.

Η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε κέρδη της τάξης του 35%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ ανακοίνωσε ότι περιμένει μικρή μεταβολή στα έσοδα του δ΄ τριμήνου, λόγω του έντονου ανταγωνισμού και της που είχε στις τιμές η αποδυνάμωση του δολαρίου.

Η εξέλιξη αυτή περιορίζει τα κέρδη των ευρωαγορών, οι οποίες όμως φαίνεται να επηρεάζονται θετικά από τα futures στη Wall Street τα οποία υπονοούν θετικό ξεκίνημα για τις αμερικανικές αγορές. Αναλυτές εκτιμούν ότι σημαντικά για τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street θα είναι τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, στις 15.30 αναμένονται τα στοιχεία από αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, πληθωρισμό και αποθέματα επιχειρήσεων, ενώ στις 16.15 αυτά από τη βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αναμένεται να εμφανίσουν μικρή αύξηση και να διαμορφωθούν στις 385.000 από 382.000, ενώ η βιομηχανική παραγωγή για το μήνα Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο από 0,1% σε 0,4%.

Μικρή άνοδο αναμένεται και για τον αμερικανικό πληθωρισμό του προηγούμενου μήνα, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει άνοδος από το 0,2% σε 0,3%, ενώ αμετάβλητα αναμένονται τα αποθέματα των επιχειρήσεων στο -0,1%.

Πτωτικά κινείται το χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν πρόσφατα κέρδη, αλλά και να περιμένουν σαφέστερα ”σινιάλα” από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στο -0,31% και τις 4.355 μονάδες, ενώ ο DAX εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,13%, στις 3.575 μονάδες. Ανοδικά (0,12%) και το χρηματιστήριο του Παρισιού στο επίπεδο των 3.378 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v