Nokia: Αύξηση 35% στα κέρδη γ΄ τριμήνου

Κατά 35% αυξήθηκαν τα κέρδη της εταιρίας Nokia στο γ΄ τρίμηνο του έτους έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος και διαμορφώθηκαν στα 823 εκατ. ευρώ, από 610 εκατ. ευρώ πέρσι. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κερδών έως το 22%. Πτώση 5% στις πωλήσεις.

Nokia: Αύξηση 35% στα κέρδη γ΄ τριμήνου
Κατά 35% αυξήθηκαν τα κέρδη της Nokia στο γ΄ τρίμηνο του έτους, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος και διαμορφώθηκαν στα 823 εκατ. ευρώ, από 610 εκατ. ευρώ πέρσι.

Όπως έγινε γνωστό, η σημαντικότερη άνοδος των τελευταίων τριών τριμήνων αποδίδεται εν μέρει και στη μη επανάληψη των εκτάκτων χρεώσεων του περσινού γ΄ τριμήνου.

Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κερδών έως το 22%.

Πτωτικά ωστόσο κατά 5% κινήθηκαν οι πωλήσεις της φινλανδικής εταιρίας, ενώ ήδη αναλυτές σχολιάζουν αρνητικά τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου και προβλέπουν ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος αναφορικά με το μερίδιο αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρίας προειδοποίησε ότι τα έσοδα του δ΄ τριμήνου θα είναι σχεδόν αμετάβλητα λόγω του έντονου ανταγωνισμού, αλλά και της επίδρασης από την αποδυνάμωση του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v