Τόνωση σε FTSE-100 - CAC λόγω αντίδρασης Wall

Θετικά κινούνται Λονδίνο και Παρίσι, λόγω του ”μαζέματος” της Wall στο τέλος της συνεδρίασης. Επιμένουν και σήμερα οι επιφυλάξεις για την τεχνολογία, αφού στα ”χλωμά” αποτελέσματα των IBM και Nokia προστέθηκαν αυτά της Sun Microsystems.

Σε θετικό έδαφος κινούνται Λονδίνο και Παρίσι κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν από το γύρισμα που πραγματοποίησε η Wall Street προς το κλείσιμο, κατά το οποίο περιόρισε τις απώλειές της.

Περιορισμένες πιέσεις εμφανίζονται στο Xρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν αναλυτές, κάποιες τάσεις επιφύλαξης αναφορικά με τον κλάδο της τεχνολογίας θα εξακολουθήσ και σήμερα, αφού η Sun Microsystems ακολούθησε το παράδειγμα των IBM και Nokia απογοητεύοντας τους αναλυτές.

Όπως εκτιμάται, το ενδιαφέρον σήμερα θα μετακυλισθεί από τα εταιρικά νέα προς τα μακροοικονομικά, καθώς ανακοινώνονται στις ΗΠΑ στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη του δείκτη Μίτσιγκαν.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν εταιρίες όπως η ολλανδική Akzo Nobel, η οποία ανέφερε πτώση κερδών κατά 23% στο γ΄ τρίμηνο, αλλά και η Clarins, η γαλλική εταιρία καλλυντικών της οποίας τα μεγέθη εμφανίστηκαν αυξημένα στο ίδιο διάστημα.

Στο +0,38% και τις 4.356 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE-100, ενώ υποχώρηση της τάξης του 0,11% εμφανίζει ο DAX πέριξ των 3.577 μονάδων. Στο +0,78% και τις 3.383 μονάδες ο δείκτης CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v