ΗΠΑ: Υψηλό 7ετίας για Philly Fed (update)

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών υποχώρησαν τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ενισχύοντας έτσι την αισιοδοξία για ανάκαμψη της εργασιακής αγοράς, ενώ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών εκτινάχθηκε ο βιομηχανικός δείκτης Φιλαδέλφεια της Fed.

ΗΠΑ: Υψηλό 7ετίας για Philly Fed (update)
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από την αμερικανική οικονομία και κάνουν λόγο για υποχώρηση του αριθμού αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο του 8μηνου, καθώς και για ” την εκτίναξη” του δείκτη Φιλαδέλφεια της Fed.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Φιλαδέλφεια της Fed (Philly Fed), σημείωσε άνοδο στο 28 τον Οκτώβριο από το 14,6 του προηγουμένου μήνα, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο στο 15,6.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ο τοπικός δείκτης για την περιοχή της Φιλαδέλφεια, ενισχύει τις ενδείξεις ότι ο μεταποιητικός τομέας συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 384.000 έναντι του αναθερημένου αριθμού των 388.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ύστερα και από τα πρόσφατα στοιχεία, ενισχύονται οι ενδείξεις ότι η ”εργασιακή αγορά επουλώνει τις πληγές της”, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να διαμορφωθεί μια θετική τάση και για τις θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 0,3% το Σεπτέμβριο, έναντι του 0,2% που περίμεναν οι αναλυτές.

Οικονομολόγοι σχολιάζουν ότι η άνοδος οφείλεται στην αύξηση του κόστους ενέργειας, καθώς και των υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,4% το Σεπτέμβριο, ποσοστό σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έναντι της υποχώρησης 0,1% που κατέγραψε τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v