Peugeot: Δεύτερη μείωση προβλέψεων σε έναν χρόνο

Στη δεύτερη προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα λειτουργικά κέρδη και τις πωλήσεις ορισμένων μονάδων της προχώρησε η Peugeot, λόγω των πιέσεων που δέχθηκαν από την ανατίμηση του ευρώ έναντι της στερλίνας και του δολαρίου.

Peugeot: Δεύτερη μείωση προβλέψεων σε έναν χρόνο
Προς τα κάτω αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις ορισμένων μονάδων αλλά και για τα ετήσια κέρδη της, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, Peugeot.

Αφορμή για την επί τα χείρω αναθεώρηση (που είναι η δεύτερη από την αρχή του έτους) έδωσε η συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς της Peugeot στη Γαλλία αλλά και η ανατίμηση του ευρώ έναντι της στερλίνας και του δολαρίου. Τα κέρδη του ευρώ άλλωστε ασκούν αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις της εταιρίας στο εξωτερικό.

Η Peugeot δήλωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη της αυτοκινητιστικής της μονάδας θα διαμορφωθούν στο 3% των πωλήσεων στο β΄ εξάμηνο, από 3,7% που έκανε λόγο τον προηγούμενο μήνα. Τα λειτουργικά της κέρδη επίσης δήλωσε ότι μάλλον θα ξεπεράσουν τα 2,1 δισ. ευρώ.

Η ανατίμηση του ευρώ ας σημειωθεί ότι συνέβαλε στη μείωση των εσόδων της εταιρίας κατά 600 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Peugeot.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 7,2% τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που η ισοτιμία του ευρώ ενισχύθηκε κατά 6,6% έναντι της στερλίνας και κατά 8,5% έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v