ΗΠΑ: Ανοδικά ο δείκτης Μίτσιγκαν Οκτωβρίου

Άνοδο για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν τον Οκτώβριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ άνοδο κατέγραψαν και οι νέες κατοικίες στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.

ΗΠΑ: Ανοδικά ο δείκτης Μίτσιγκαν Οκτωβρίου
Άνοδο για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν, όπως προκύπτει από τα πρακαρκτικά στοιχεία Οκτωβρίου, υπερβαίνοντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών και της αγοράς.

Ειδικότερα, ο δείκτης ενισχύθηκε στο 89,4 από το 87,7 του Σεπτεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στο 88,2.

Οικονομολόγος της Merrill Lynch σχολιάζει πως τα καλά νέα είναι ότι η εργατικότητα αυξάνεται, τα επιδόματα ανεργίας συνεχίζουν να υποχωρούν και η χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει την άνοδο.

Εξάλλου, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, κατά 3,4% αυξήθηκαν οι νέες κατοικίες το Σεπτέμβριο, κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο β΄ εξάμηνο, αλλά και της βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, οι νέες κατοικίες αυξήθηκαν στα 1,88 εκατ., έναντι του αναθεωρημένου αριθμού των 1,826 εκατ. του Αυγούστου. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση στα 1,83 εκατ.

Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Βοστόνης, Cathy Minehan, σχολιάζει πως εάν οι θέσεις εργασίας αυξηθούν, όπως αναμένεται, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, στοιχείο αναγκαίο για την περαιτέρω ανάπτυξη των επενδύσεων στην αγορά κατοικίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v