Ρευστοποιήσεων συνέχεια στις ευρωαγορές

Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές, καθώς επηρεάζονται αρνητικά από το πτωτικό κλείσιμο της Wall, τις μεγαλύτερες απώλειες διετίας για τον Nikkei, αλλά και από την άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση.

Ρευστοποιήσεων συνέχεια παρατηρείται στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επηρεάστηκαν αρνητικά από το πτωτικό κλείσιμο της Wall, τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Σεπτέμβριο του 2001 για τον Nikkei, αλλά και από την άνοδο, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων των επενδυτών βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος, με ενδεικτικό το παράδειγμα της Phillips, που δέχεται πιέσεις μετά τις διευρυμένες ζημίες που ανακοίνωσε η αμερικανική Computer Associates.

Η STMicroelectronics διατήρησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του δ΄ τριμήνου, παρ’ όλο που στο γ΄ τρίμηνο ανακοίνωσε ζημίες.

Κινητικότητα εμφανίζει η Nestle μετά την ανακοίνωση της πτώσης κατά 2,4% των πωλήσεών της για το α΄εννεάμηνο του έτους, λόγω της ανατίμησης του ελβετικού φράγκου έναντι του δολαρίου.

Πτώση 2,9% σημείωσαν οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου της μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας στον κόσμο Lafarge, φτάνοντας στα 3,93 δισ. δολ.

Η εταιρία ωστόσο ανακοίνωσε ότι ήταν αυξημένη η ζήτησή στην Ελλάδα.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.451 μονάδες, με πτώση 1,13%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.265 μονάδων, κατά 1,39% χαμηλότερα, ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κυμαίνεται στις 4.230 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v