”Τεχνολογικά” κέρδη για τις ευρωαγορές

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν οι τεχνολογικές μετοχές, όπως της Infineon, ωθούμενες από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, αλλά και τις προβλέψεις της αμερικανικής Texas Instruments.

Άνοδο καταγράφουν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία επηρεάστηκαν θετικά τόσο από το κλείσιμο της Wall Street στα υψηλά της ημέρας, όσο και από τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη που ανακοίνωσε η αμερικανική Texas Instruments για τα κέρδη του γ΄ τριμήνου.

Θετικές επίσης ήταν και οι προβλέψεις της αμερικανικής εταιρίας για το δ΄ τρίμηνο αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τεχνολογικές μετοχές της Infineon, αλλά και η Royal Philips.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της DaimlerChrysler, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου το απόγευμα. Αναλυτές προβλέπουν ότι τα καθαρά της κέρδη θα έχουν υποχωρήσει κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, στα 670 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της θα έχουν μειωθεί κατά 8,3%, στα 33,3 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Η κατασκευάστρια εταιρία εξαρτημάτων αυτοκινήτων Valeo ανακοίνωσε χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κέρδη για το γ΄ τρίμηνό της.

Η θυγατρική της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρισμού στην Ευρώπη E.ON, Powergen, αναμένεται να υποβάλει σήμερα προσφορά εξαγοράς της βρετανικής Midlands Electricity έναντι ενός δισ. στερλινών, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.583 μονάδες, με άνοδο 0,67%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.387 μονάδων, κατά 0,86% υψηλότερα, ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κυμαίνεται στις 4.367 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,46% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v