Μerrill Lynch:Πρωτιά εσόδων από investment banking

Στην κορυφή της λίστας εκείνων των χρηματοοικονομικών ομίλων που έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα από το investment banking βρέθηκε για πρώτη φορά η Merrill Lynch στο γ΄ τρίμηνο, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, κατορθώνοντας έτσι να εκτοπίσει τις ανταγωνίστριές της Goldman Sachs και Citigroup.

Μerrill Lynch:Πρωτιά εσόδων από investment banking
Την πρώτη θέση κατέλαβε η Merrill Lynch στη λίστα εκείνων των χρηματοοικονομικών ομίλων που έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα από το investment banking, κατορθώνοντας έτσι να εκτοπίσει τις ανταγωνίστριές της Goldman Sachs και Citigroup.

Κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου, η μεγαλύτερη (βάσει κεφαλαίων) χρηματιστηριακή στον κόσμο, Merrill Lynch, σημείωσε προμήθειες από το investment banking 539 εκατ. δολ., οι οποίες αφορούν σε συμβουλευτικές υπηρεσίες για εξαγορές αλλά και στις αναδοχές για μετοχές και ομόλογα, αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρίας Freeman & Co.

Η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή στον κόσμο, Goldman Sachs, είχε αντίστοιχες προμήθειες της τάξεως των 526 εκατ. δολ., ενώ η Citigroup ”κέρδισε” 525 εκατ. δολ.

Γενικότερα πάντως θετικό αντίκτυπο στην πορεία των αποτελεσμάτων της Merrill Lynch και σε επίπεδο μεγεθών, όπως φάνηκε προσφάτως μέσα από τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη των 89 τελευταίων ετών, είχαν και οι περικοπές 18.100 θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v