Στους ρυθμούς των εταιρικών νέων οι ευρωαγορές

Στους ρυθμούς των εταιρικών ειδήσεων κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία οδηγούνται υψηλότερα ύστερα από τις θετικές εκτιμήσεις της Deutsche Telekom για το έτος, ενώ πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος ύστερα από την υποβάθμιση της Logitech. Ανοδικές είναι οι ενδείξεις για το άνοιγμα της Wall από τα futures.

Πληθώρα εταιρικών ανακοινώσεων δίνουν το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις Deutsche Telekom και Logitech να κυριαρχούν στο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Για ανοδική έναρξη κάνουν λόγο τα futures στη Wall, ενώ αμετάβλητος αναμένεται να παραμείνει ο δείκτης των δεικτών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, μετά την αύξηση 0,4% του Αυγούστου.

Ειδικότερα, η Deutsche Telekom ενισχύεται περί το 1% ύστερα από τις θετικές εκτιμήσεις του οικονομικού διευθυντή της, Karl-Gerhard Eick, αναφορικά με τα αποτελέσματα του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Boersen Zeitung.

Παράλληλα, η Novartis υποχωρεί περί το 1,4%, καθώς παρά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για το περιθώριο των λειτουργικών μεγεθών αυτό το έτος και το επόμενο.

Η Logitech, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρίας ”ποντικιών” (mouse) παγκοσμίως, υποχωρεί κατά 2,5%, ύστερα από την υποβάθμιση της μετοχής της σε underperform από την Goldman Sachs.

Κατά 1,1% ενισχύεται η HSBC Holdings, ύστερα από τη γνωστοποίηση των σχεδίων της για επέκταση των δραστηριότητων επενδυτικής τραπεζικής. Κέρδη της τάξης του 5,3% καταγράφει η γερμανική κατασκευαστική Hochtief, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών εκτιμήσεων για τα προ φόρων κέρδη του έτους.

Περί το 7,9% ενισχύεται και ο γαλλικός μηχανολογικός όμιλος Alstom, καθώς δημοσίευμα της La Tribune επικαλείται δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Siemens, Heinrich von Pierer, που εμφανίζεται ευνοϊκά διακείμενος για το μέλλον της Alstom.

O FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται περί το 0,28% στις 4.356,3 μονάδες, ενώ και ο DAX καταγράφει άνοδο 0,73% στη Φρανκφούρτη. Κέρδη περί το 0,27% σημειώνει ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v