Οι φαρμακευτικές δίνουν το στίγμα στην Ευρώπη

Τα αποτελέσματα εταιριών του φαρμακευτικού κυρίως κλάδου, δίνουν το στίγμα στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών ειδήσεων. Πιέσεις στον DAX λόγω Bayer.

Μικτές είναι οι διαθέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων του φαρμακευτικού κυρίως κλάδου, αλλά και ελλειψη μακροοικονομικών στοιχείων.

Θετική εμφανίζεται η εικόνα του τεχνολογικού κλάδου, λόγω του ανοδικού κλεισίματος του Nasdaq.

H γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αντλήσει 5,5 δισ. ευρώ μέσα από την πώληση μετοχών της Deutsche Telekom AG και της Deutsche Post, στην τράπεζα ανάπτυξή της Kreditanstalt fuer Wiederaufbau, αναφέρει δημοσίευμα της Allgemeine Zeitung.

Η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γαλλίας, Sanofi ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 9,2%, διατηρώντας παράλληλα και τις προβλέψεις της για τα ετήσια αποτελέσματά της. Αργότερα θα δημοσιοποιήσει τα μεγέθη της και η GlaxoSmithkline. Στη Γερμανία πιέσεις δέχεται η Bayer.

Κινητικότητα εμφανίζουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω της αναθεώρησης πολλών στοιχείων για τις πωλήσεις τους από μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως η Peugeot και η DaimlerChrysler.

Η Renault χθες ανακοίνωσε αύξηση των εδόδων της κατά 9% φτάνοντας στα 8,7 δισ. ευρώ, διατηρώντας τις εκτιμήσεις της και για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η STMicroelectronics εν αναμονή της ανακοίνωσης των κερδών ανά μετοχή της για το γ΄ τρίμηνο, τα οποία εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα 8-10 σεντς από 15 σεντς το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στη Γαλλία, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 3,4% από 2,9% πτώσης τον Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των 4 τελευταίων ετών.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.563 μονάδες, με πτώση 0,46%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.363 μονάδων, κατά 0,01% υψηλότερα ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κυμαίνεται στις 4.356 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,10% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v