Amazon.com: Σημαντική βελτίωση στα κέρδη γ΄ 3μήνου

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και σημαντικά βελτιωμένα από πέρυσι ήταν τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου της Amazon.com. Ωστόσο επενδυτές θεώρησαν ότι δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικά προκειμένου να διατηρήσουν την ανοδική πορεία της μετοχής, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις στις after–hours συναλλαγές.

Amazon.com: Σημαντική βελτίωση στα κέρδη γ΄ 3μήνου
Καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και σημαντικά βελτιωμένα από πέρυσι ήταν τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο Amazon.com.

Ωστόσο η μετοχή της δέχθηκε πιέσεις, επειδή οι επενδυτές θεώρησαν ότι τα μεγέθη της εταιρίας δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικά προκειμένου να διατηρηθεί η ανοδική πορεία της μετοχής.

Το αποτέλεσμα ήταν να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις στις after–hours συναλλαγές, οδηγώντας έτσι την τιμή της κατά 2,5% χαμηλότερα.

Αναλυτικά, τα κέρδη της Amazon.com διαμορφώθηκαν στα 48 εκατ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο ή στα 11 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένων όμως των εκτάκτων αποτελεσμάτων. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι η εταιρία δεν είχε καθόλου κέρδη ανά μετοχή. Αναλυτές ανέμεναν τη διαμόρφωσή τους στα 10 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 1,13 δισ. δολ. έναντι 851 εκατ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο του 2002, όσο δηλαδή προέβλεπαν και οι αναλυτές. Εντυπωσιακή ήταν η πορεία των πωλήσεών της από τις μονάδες του εξωτερικού, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 61%.

Η Amazon.com προέβλεψε ότι στο δ΄ τρίμηνο οι πωλήσεις της θα αγγίξουν τα 1,76-1,91 δισ. δολ. και ότι για το σύνολο του 2003 θα ανέλθουν στα 5,75 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v