Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές (update)

Μικτές τάσεις εμφανίζουν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα εταιρικά και μακροοικονομικά αποτελέσματα από τις δυο άκρες του Ατλαντικού. Ώθηση στο Παρίσι λόγω των εντυπωσιακών μεγεθών της Business Objects.

Νευρικότητα εμφανίζουν οι ευρωαγορές περνώντας πότε σε θετικό και πότε σε αρνητικό πεδίο, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα τόσο των αμερικανικών όσο και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Η Φρανκφούρτη δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω της SAP.

Αφορμή για ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό κλάδο έδωσαν οι προβλέψεις της Microsoft για τα ετήσια αποτελέσματά της. Ας σημειωθεί πως παρ’ όλο που οι προβλέψεις της εταιρίας ήταν καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι επενδυτές δεν εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι, καθώς περίμεναν πολλά περισσότερα από τη μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο.

Το Παρίσι ευνοείται σημαντικά από την Business Objects, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση 122% στα καθαρά κέρδη του γ΄ τριμήνου της.

Κινητικότητα εμφανίζει η Munich, μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να αντλήσει 4 δισ. ευρώ από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, πολύ περισσότερα δηλαδή από ό,τι είχε αρχικώς προγραμματίσει. Η τιμή διάθεσής ορίζεται στα 75-78 ευρώ ανά μετοχή.

Η Allianz προέβλεψε χθες ότι θα επιστρέψει σε πεδίο κερδοφορίας για το σύνολο του 2003, χάρη στην πώληση του μεριδίου που κατείχε στην Beiersdorf.

Η Lloyds TSB Group αποφάσισε να πουλήσει τη μονάδα της στη Νέα Ζηλανδία στην Australia & New Zealand Banking Group έναντι 3,8 δισ. δολ.

Στη Γερμανία, οι τιμές εισαγωγής μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Αργότερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το πλεόνασμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης. Αναλυτές εκτιμούν ότι τον Αύγουστο θα αυξηθεί στα 5 δισ. ευρώ από 1,2 δισ. τον Ιούλιο. Στη Βρετανία αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.479 μονάδες, με πτώση 0,52%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.274 μονάδων, κατά 0,31% υψηλότερα, ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κυμαίνεται στις 4.244 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,10% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v