Microsoft: Αύξηση 28% στα κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης

Αύξηση 28% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Microsoft στο α΄ τρίμηνο χρήσης της, λόγω των υψηλότερων του αναμενομένου πωλήσεων λογισμικού για προσωπικούς υπολογιστές. Ωστόσο οι προβλέψεις για τα ετήσια μεγέθη της δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές στις after-hours συναλλαγές.

Microsoft: Αύξηση 28% στα κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης
Αύξηση 28% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Microsoft στο α΄ τρίμηνο χρήσης της, λόγω των υψηλότερων του αναμενομένου πωλήσεων λογισμικού για προσωπικούς υπολογιστές.

Αναλυτικά τα καθαρά κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. δολ. ή στα 24 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 2 δισ. δολ. ή 19 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν την ίδια στιγμή κατά 6% φτάνοντας στα 8,2 δισ. δολ., από 8,1 δισ. δολ. των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η εταιρία πάντως εκτιμάται ότι έχει υπερεκτιμήσει τις πωλήσεις της, οι οποίες επηρεάστηκαν αρνητικά από την ύπαρξη ιών.

Την ίδια στιγμή η Microsoft δήλωσε ότι για το β΄ τρίμηνο χρήσης οι πωλήσεις της θα διαμορφωθούν στα 9,7-9,8 δισ. δολ. και ότι τα κέρδη της (εξαιρουμένων όμως των προθεσμιακών συναλλαγών, οι οποίες αφαιρούν 6 σεντς από τα κέρδη ανά μετοχή της) θα διαμορφωθούν στα 29 με 30 σεντς ανά μετοχή. Aς σημειωθεί ότι η Microsoft ξεκίνησε να κατατάσσει τα stock options της στη λίστα των εξόδων της.

Για το σύνολο του έτους η Microsoft προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της θα διαμορφωθούν στα 34,8 -35,3 δισ. δολ., έναντι 34,7 δισ. δολ. που προβλέπουν οι αναλυτές, και ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν στα 1,1-1,12 δολ. ανά μετοχή από 1,11 των εκτιμήσεων των ειδημόνων.

Οι προβλέψεις της, παρ’ όλο που ήταν καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν θεωρήθηκαν ικανοποιητικές, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις κατά τις after hours συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v