”Επιφυλάσσονται” οι ευρωαγορές

Πιέσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές, μια ημέρα μετά τη νευρικότητα που προκάλεσαν στους επενδυτές τα εντυπωσιακά στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης των ΗΠΑ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τράπεζες λόγω της ABN Amro. Ρευστοποιήσεις παρατηρούνται στις τεχνολογίες λόγω Philips.

Μια δεύτερη ματιά στην αλματώδη ανάπτυξη κατά 7,2% της αμερικανικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο, ήταν αρκετή για να κάνει πολλούς επενδυτές και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, να υποθέσουν ότι οι τρέχοντες ρυθμοί θα αναθεωρηθούν λίαν συντόμως προς τα κάτω στο 5- 5,5%.

Για αυτόν τον λόγο άλλωστε παρατηρήθηκε έντονη νευρικότητα και στη Wall Street, η οποία συνεχίζεται σήμερα και στις ευρωαγορές, οι οποίες για πρώτη ημέρα από την αρχή της εβδομάδος σημειώνουν απώλειες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της ABN Amro, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου αλλά και σημαντικά βελτιωμένων αποτελεσμάτων της για το γ΄ τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν η κατά 24% αύξηση των λειτουργικών κερδών του μεγαλύτερου ομίλου λιανικού εμπορίου της Γερμανίας Metro. Πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, λόγω της Philips Electronics, καθώς ο Senior Vice President της, Frans van Houten δήλωσε ότι οι πωλήσεις από τη μονάδα των ηλεκτρονικών της δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν σημαντικά στο δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στη Γαλλία η ανεργία εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των 3,5 τελευταίων ετών τον Σεπτέμβριο, στο 9,7% από 9,6% τον Αύγουστο. Στην Ευρωζώνη ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης προβλέπεται να αυξηθεί στις -8 μονάδες τον Οκτώβριο από -9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας έτσι ένα από τα καλύτερα επίπεδα των δυόμισι τελευταίων ετών. Στις 13:00 θα ανακοινωθούν επίσης και τα πρώτα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 2% τον Οκτώβριο από 2,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 3.627 μονάδες, με πτώση 0,32%, ο CAC-40 στο Παρίσι κινείται στην περιοχή των 3.370 μονάδων, κατά 0,5% χαμηλότερα ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,13% στις 4.295 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v