ABN Amro: Αύξηση 41% στα κέρδη γ΄ τριμήνου

Αύξηση 41% κατέγραψαν τα κέρδη του γ΄ τριμήνου της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας, ABN Amro, καθώς επηρεάστηκαν πολύ θετικά από τον τομέα του investment banking, αλλά και από αυτόν της χορήγησης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ABN Amro: Αύξηση 41% στα κέρδη γ΄ τριμήνου
Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη της ABN Amro στο γ΄ τρίμηνο, καθώς έλαβαν ώθηση από τον τομέα του investment banking αλλά και από αυτόν της χορήγησης στεγαστικών κυρίως δανείων στις ΗΠΑ.

Ενδεικτικά, τα κέρδη μετά από φόρους της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, εκτινάχθηκαν κατά 41% υψηλότερα στα 832 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο ή στα 51 σεντς ανά μετοχή, από 591 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ή 37 σεντς ανά μετοχή. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για την ενίσχυσή των κερδών στα 690 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα επίσης ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από τον τομέα του corporate και investment banking ανήλθαν στα 134 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο, έναντι ζημιών 44 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ο CEO της ABN Amro, Rijkman Groenink, κατόρθωσε να ενισχύσει την κερδοφορία της τράπεζας χάρη στο δραστικό πρόγραμμα περικοπών περισσότερων από 10.000 θέσεων εργασίας, στον περιορισμό των δαπανών αλλά στο βάρος που έδωσε κυρίως στον τομέα των δανείων, στεγαστικών αλλά και καταναλωτικών.

Η ABN Amro προέβλεψε ότι για το σύνολο του 2003 τα κέρδη μετά από φόρους της θα ενισχυθούν κατά 25% έναντι 15% των αρχικών της προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v