Δεσμεύτηκε το 44% των μετοχών της Yukos

Σε δέσμευση κατά το ήμισυ περίπου των μετοχών της Yukos προχώρησαν οι ρωσικές αρχές, με αποτέλεσμα οι μετοχές της πετρελαϊκής εταιρίας να σημειώσουν κατακόρυφη πτώση 14%, και το δείκτη RTS του ρωσικού χρηματιστηρίου να κλείσει με απώλειες 8,1%.

Δεσμεύτηκε το 44% των μετοχών της Yukos
Τις μισές περίπου μετοχές της Yukos δέσμευσαν οι ρωσικές αρχές, σε μια κίνηση που, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, συνδέεται άμεσα με τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Yukos, Mikhail Khodorkovsky.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών αρχών, δεσμεύτηκαν 1,19 δισ. μετοχές της Yukos που ανήκαν σε δύο offshore εταιρίες στην Κύπρο και στο Isle of Man, το 60% των οποίων ελέγχει ο Mikhail Khodorkovsky.

Η Yukos από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι μετοχές που δεσμεύτηκαν, αντιστοιχούν στο 44% του συνολικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Αρνητικά αντέδρασαν τόσο οι μετοχές της πετρελαϊκής εταιρίας όσο και το ρωσικό χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Yukos υποχώρησαν εκ νέου κατά 14%, ενώ με πτώση 8,1% έκλεισε ο δείκτης RTS του ρωσικού χρηματιστηρίου, στις 496,66 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v