Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωαγορές, εν μέσω ανακοινώσεων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων αλλά και κρίσιμων μακροοικονομικών μεγεθών από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος λόγω Deutsche Bank. Κινητικότητα για φαρμακοβιομηχανίες λόγω Aventis.

Κλίμα νευρικότητας επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις τόσο για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης αλλά και των ΗΠΑ όσο και για τα τριμηνιαία μεγέθη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται πιέσεις, λόγω της Deutsche Bank.

Η δεύτερη μεγαλύτερη (βάσει ενεργητικού) τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά από φόρους της διαμορφώθηκαν στα 576 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο έναντι ζημιών 299 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν την διαμόρφωσή τους στα 471 εκατ. ευρώ. Ωστόσο οι επενδυτές έδωσαν βάρος στα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τα έσοδα της τράπεζας από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Αυξημένα κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανία της Γαλλίας, Aventis, φτάνοντας στα 640 εκατ. ευρώ από 621 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η Ericsson ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημιές της υποχώρησαν στα 3,9 δισ. κορόνες από 5 δισ. κορόνες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι πωλήσεις της, παρόλο που υποχώρησαν κατά 16%, ήταν καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα υψηλότερα επίπεδα των 8 τελευταίων μηνών εκτινάχθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, φτάνοντας τον Οκτώβριο στις 95 μονάδες από 93 τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 3.607 μονάδες, με πτώση 0,23%, στο Παρίσι ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.363 μονάδων, υποχωρώντας κατά 0,11% ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 παραμένει αμετάβλητος στις 4.265 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v