Τα κέρδη του ράλι ”κράτησε” η Wall

Το ανοδικό ράλι της Τρίτης, αλλά και τις ανακοινώσεις της FED περί παραμονής των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα αφομοίωσε την Τετάρτη η Wall Street, ενώ ήπιες ήταν οι ρευστοποιήσεις κερδών και συχνή η εναλλαγή προσήμων. Εμφανής η απουσία μακροοικονομικών και σημαντικών εταιρικών νέων.

Σε αφομοίωση του ανοδικού ράλι της Τρίτης, αλλά και των ανακοινώσεων της FED επιδόθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, εμφανίζοντας αρκετές εναλλαγές προσήμων.

Αναλυτές εκτιμούν ως θετικό το γεγονός ότι οι επενδυτές δεν προχώρησαν σε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις κερδών, αποδιδοντάς το στην αισιοδοξία που προκάλεσαν στις χρηματιστηριακές αγορές οι ανακοινώσεις της FED.

Εξάλλου, η εμφανής απουσία μακροοικονομικών και σημαντικών επιχειρηματικών νέων συνετέλεσε ακόμη περισσότερο στην στροφή του ενδιαφέροντος προς τις επισημάνσεις της νομισματικής επιτροπής, περί σταθερότητας των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα.

Υπολογίσιμες απώλειες της τάξης του 4,4% εμφάνισε η μετοχή της τηλεπικοινωνιακής AT&T, λόγω των φημών που θέλουν τη διοίκηση της Bellsouth να υπαναχωρεί από την συμφωνηθείσα συγχώνευση.

Πτωτικά κινήθηκαν ακόμη η McDoanald’s, η Microsoft, η Johnson & Johnson, ενώ αντίθετα κινήθηκαν οι τίτλοι των Altria και Alcoa.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα τριμήνου, αξίζει να επισημανθούν οι ανακοινώσεις των Northrop Grumman και Boeing πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Η πρώτη, ανέφερε κέρδη της τάξης του 1 δολ. ανά μετοχή, έναντι 56 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η δεύτερη ικανοποίησε την αγορά, αν και ανακοίνωσε υποχώρηση μεγεθών.

Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια αεροπορικού εξοπλισμού ανακοίνωσε υποχώρηση των κερδών της στα 256 εκατ. δολ. από 372 εκατ. δολ., λόγω μειωμένων πωλήσεων, ξεπερνώντας όμως παράλληλα τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αναθεωρώντας ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του έτους.

Στο +0,27% και τις 9.774 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,22% εμφάνισε ο δείκτης Nasdaq, στις 1.936 μονάδες. Στο +0,13% και τις 1.048 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός του ΟΤΕ σημείωσε υποχώρηση της τάξης του 1,38% έως τα 5,70 δολ. Αυτός της Εθνικής σημείωσε άνοδο, στα 4,28 δολ., ενώ χωρίς μεταβολή (στα 19,64 δολ.) έμεινε το δικαίωμα της Coca Cola 3E.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v