”Καύσιμα” ανόδου για Wall από FED και macro

Εκ νέου ανοδικά ωθούν τις βασικές αμερικανικές αγορές, τόσο η απόφαση της FED για αμετάβλητα επιτόκια και τα ”επιφυλακτικά αισιόδοξα” σχόλιά της για την οικονομία των ΗΠΑ, όσο και η απρόσμενη άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Θετική ώθηση και από εταιρικά νέα. Στο ”πράσινο” οι ευρωαγορές.

Ώθηση λαμβάνουν οι βασικές αμερικανικές αγορές από την απόφαση της FED να μην τροποποιήσει το ύψος των επιτοκίων, που ήδη βρίσκονται στο 1% και σε χαμηλό 45 ετών, αλλά και από την απρόσμενη άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη ο δείκτης της οποίας ξεπέρασε απρόσμενα τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 79,8 και διαμορφώθηκε για τον Οκτώβριο, στο 81,1.

Εξάλλου, θετικά ήταν και τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, οι οποίες, για τον Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκαν αυξημένες κατά 0,8%, έναντι υποχώρησης 0,1% που εμφάνισαν τον Αύγουστο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνουν και σήμερα ειδήσεις περί συγχωνεύσεων που ανέκυψαν μετά το κλείσιμο της Δευτέρας. Η R.J. Reynolds Tobbaco Holdings ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά των αμερικανικών δραστηριοτήτων της American Tobacco, έναντι 3 δισ. δολ. Πριν από λίγο, η μετοχή της Reynold’s λκέρδιζε περισσότερο από 11%.

Στο +0,63% και τις 9.668 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,18% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.905 μονάδες. Στο +0,58% και τις 1.037 μονάδες ο δείκτης S&P 500.

Με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, οδηγούμενες κυρίας από μετοχές εταιριών ημιαγωγών, αλλά και ασφαλιστικές. Στο +0,51% και τις 4.272 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 1,99% εμφάνισε ο DAX στο επίπεδο των 3.586 μονάδων. Στο +1,38% και τις 3.352 μονάδες βρέθηκε ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v