Ανοδικά η Wall εν αναμονή της FED (update)

Τα αρχικά τους κέρδη διευρύνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς στα εταιρικά νέα και στην αισιοδοξία των αναλυτών για τις επικείμενες ανακοινώσεις της FED (στις 21.15), προστίθενται τα θετικά νέα από την καταναλωτική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου. Ασφάλειες και ημιαγωγοί ωθούν τις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς στον αέρα ”πλανώνται” τα θετικά μακροοικονομικά νέα από τις διαρκείς παραγγελίες του Σεπτεμβρίου, οι αναμενόμενες για ανακοινώσεις της νομισματικής επιτροπής της FED, αλλά και εταιρικά νέα.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, απρόσμενη άνοδο σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη του Οκτωβρίου και διαμορφώθηκε στο 81,1 έναντι του 79,3 που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ανακοινώθηκαν για το μήνα Σεπτέμβριο στο +0,8%, έναντι υποχώρησης 0,1% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα είναι μεγαλύτερη, στο 1,4%.

Εξάλλου, μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένο να κοινοποιηθούν οι ανακοινώσεις της FED για το ύψος των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά και για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα σε χαμηλά περίπου τεσσάρων δεκαετιών.

Στα εταιρικά νέα, η τηλεπικοινωνιακή Verizon ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στο επίπεδο των 64 σεντς- δύο σεντς καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα των αποτελεσμάτων και της Biogen τα κέρδη ανά μετοχή της οποίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις κατά 8 σεντς.

Στο +0,58% και τις 9.664 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,07% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, στις 1.903 μονάδες. Στο +0,66% και τις 1.037 μονάδες ο δείκτης S&P 500.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, την άνοδο οδηγούν οι μετοχές εταιριών ημιαγωγών, αλλά και οι ασφαλιστικές. Στη Γερμανία, αισιοδοξία προκάλεσε η άνοδος του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Οκτωβρίου. Στο +0,41% και τις 4.268 μονάδες ο FTSE 100, ενώ άνοδο σημειώνουν ακόμη οι DAX (+1,56%) και CAC (1,07%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v