Συσσώρευση στα blue chips, πιέσεις στην τεχνολογία

Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια ανάκαμψης οι Dow Jones και S&P, μετριάζοντας τις αρχικές απώλειες, ενώ ο Nasdaq οδηγείται χαμηλότερα εξ αιτίας των αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κλάδου. Υψηλές οι απώλειες στην Ευρώπη, την πορεία της Wall ακολουθεί ο Dax.

Προσπάθειες καταβάλλουν οι Dow Jones και S&P για ανάκαμψη, ενώ ο Nasdaq οδηγείται χαμηλότερα εξ αιτίας αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κλάδου.

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές, ενώ ο DAX έχει περιορίσει την πτώση.

Στον περιορισμό των απωλειών στη Wall Street, συμβάλλουν και τα θετικά στοιχεία για την ανεργία. Ειδικότερα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 4.000 στις 386.000, στο διάστημα της εβδομάδας μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, ενώ αναλυτές επισημαίνουν ως θετικό το γεγονός πως ο αριθμός παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 400.000.

Ειδικότερα, αναλυτής της Widham Financial Services σχολιάζει ότι καθώς η αγορά είχε προεξοφλήσει τα θετικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, οι διαχειριστές κεφαλαίων άρχισαν να προχωρούν σε πωλήσεις με την ανακοίνωση των ειδήσεων, ρευστοποιώντας τα κέρδη.

Η Computer Associates υποχωρεί κατά 8,4% ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών για το τρίμηνο, ενώ προειδοποίησε ότι και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου χρήσης δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Κατά 9% σημειώνει πτώση και η KLA-Tencor, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Υψηλές απώλειες της τάξης του 10% καταγράφουν και δύο μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, η AT&T και η Sprint PCS, καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες για τις προσπάθειες των εταιριών να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Ο Dow Jones υποχωρεί περί το 0,10% στις 9588,98 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,76% στις 1883,70 μονάδες. Ο S&P κερδίζει 0,04% στις 1030,67 μονάδες.

Στην Ευρώπη το κλίμα ήταν εξίσου αρνητικό, με τον FTSE 100 να κλείνει στις 4240,2 μονάδες με απώλειες 1,06% και τον CAC 40 να υποχωρεί περί το 1,16% στις 3264,29 μονάδες. Ο DAX υποχωρεί 0,33% στις 3479,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v