Στο Nasdaq η σκυτάλη της διόρθωσης στη Wall

Με τον Nasdaq να καταγράφει εκ νέου υψηλές απώλειες, η αμερικανική αγορά ξεκινά άλλη μια συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο, καθώς δεν μπορεί να βρει ”στήριγμα” ούτε στην πτώση των επιδομάτων ανεργίας, ύστερα από την μεγαλύτερη υποχώρηση του ιαπωνικού Nikkei 225 κατά τα τελευταία δύο έτη.

Με υψηλές απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά ύστερα από την πτώση του Nikkei 225 στο Τόκιο (τη μεγαλύτερη των δύο τελευταίων ετών), παρά τα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται από τους επενδυτές η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Microsoft, ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 4.000 στις 386.000, στο διάστημα της εβδομάδας μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, ενώ αναλυτές επισημαίνουν ως θετικό το γεγονός πως ο αριθμός παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 400.000.

Εξάλλου, ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 5,1%, εν μέρει εξ αιτίας της προηγούμενης υψηλής πτώση στη Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά τα αποτελέσματα των Merck, JP Morgan και DuPont.

H Microsoft αναμένεται να ανακοίνωσει τα αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, με τους αναλυτές να περιμένουν κέρδη ύψους 29 σεντς ανά μετοχή έναντι των 28 της προηγουμένης περιόδου.

Παράλληλα, ο όμιλος media Viacom, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν στα 40 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο, έναντι των 36 της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η εταιρία τροφίμων Sara Lee ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 29 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 38 της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 26 σεντς.

Η Colgate-Palmolive κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς, σημειώνοντας κέρδη ύψους 63 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 57 του τρίτου τριμήνου του προηγουμένου έτους.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, εκτός της Microsoft αποτελέσματα ανακοινώνουν οι Gateway, Wendy’s International και η Yellow.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί περί το 0,35% στις 9563,87 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,19% στις 1875,54 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει απώλειες 0,36% στις 1026,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v