Wall: Διακυμάνσεις εν όψει ”αντιστάσεων”

Οι διακυμάνσεις είναι το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Δευτέρας στη Wall Street, καθώς οι δείκτες ”προσπαθούν” να ξεπεράσουν ισχυρά επίπεδα αντίστασης, βοηθούμενοι από τα θετικότερα του αναμενομένου εταιρικά νέα των Citigroup και 3Μ. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Διακυμάνσεις εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το μέσον της συνεδρίασης, καθώς λόγω των υψηλών επιπέδων στα οποία κινούνται οι Dow Jones και Nasdaq, οι αντιστάσεις που συναντώνται προκειμένου να υπάρξει αναζήτηση υψηλότερου κλεισίματος, είναι ισχυρές.

Στην ”υπόθεση της περαιτέρω ανόδου” δεν φαίνεται να βοηθούν ούτε τα θετικότερα του αναμενομένου εταιρικά νέα από Citigroup και 3M.

Η Citigroup, Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο κέρδη που ξεπέρασαν κατά 5 σεντς τις προσδοκίες των αναλυτών. Ακόμα όμως και στη μετοχή του χρηματοπιστωτικού γίγαντα είναι εμφανής η ”κόπωση” της αγοράς, αφού παρατηρούνται ρευστοποιήσεις.

Ανάμεσα στις μετοχές με την καλύτερη συμπεριφορά συγκαταλέγονται οι Kodak, AT&T καθώς και η Hewlett Packard.

Αναλυτές κάνουν ήδη λόγο για ”υπεραγορασμένη αγορά”, ενώ δεν διστάζουν να προβλέψουν ότι οι δηλώσεις Snow στο κυριακάτικο φύλλο των Times του Λονδίνου, περί ”υπερβολικά χαμηλών επιτοκίων” ίσως αποτελέσουν, κατά τις επόμενες ημέρες αφορμή διόρθωσης.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, υποχώρηση εμφάνισε ο Δείκτης των Δεικτών Σεπτεμβρίου μετά από 6 μήνες ανόδου. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο –0,2%, έναντι αύξηση 0,4% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα μείνει αμετάβλητος.

Στο +0,09% και τις 9.730 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones, ενώ κέρδη 0,09% εμφανίζει και ο Nasdaq στο επίπεδο των 1.914 μονάδων. Στο -0,04% και τις 1.038 μονάδες ο S&P 500.

Με περιορισμένα σε σχέση με το μέσον της συνεδρίασής τους κέρδη ολοκλήρωσαν την ημέρα οι ευρωαγορές, καθώς λίγο πριν το κλείσιμο δέχτηκαν την αρνητική επιρροή της Wall Street. Στο +0,08% και τις 4.347 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, στο +1,21% και τις 3.559 μονάδες ο DAX, ενώ ο CAC 40 σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,15%, στις 3.358 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v