IBM, Nokia ”κλείνουν” το δρόμο στη Wall

Στα αποτελέσματα των IBM και Nokia επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά οδηγώντας την σε αρνητικό έδαφος, παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τη βιομηχανική παραγωγή.

Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώνεται η αμερικανική αγορά, η οποία φαίνεται να ”αγνοεί” τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τη βιομηχανική παραγωγή, επικεντρούμενη στα αποτελέσματα των IBM και Nokia.

Ειδικότερα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, στις 384.000, έναντι των αναθεωρημένων στοιχείων της τάξης των 388.000.

Εξάλλου, και η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,4% το Σεπτέμβριο, ποσοστό αντίστοιχο των εκτιμήσεων, έναντι της υποχώρησης κατά 0,1% τον Αύγουστο.

Εξάλλου, ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο ”έτρεξε” με ρυθμό της τάξης του 0,3%, αντίστοιχο με αυτό του προηγουμένου μήνα.

Η IBM, κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς όσον αφορά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ωστόσο οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το μέγεθος των πωλήσεων της εταιρίας.

Ακόμη, η Nokia επιβεβαίωσε την αύξηση των μεγεθών στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο οι προβλέψεις της για χαμηλότερα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο και οι επίσης χαμηλές πωλήσεις, υποδηλώνουν τη διατήρηση των πιέσεων στις τιμές των κινητών, εν μέσω μάλιστα ισχυρού ανταγωνισμού.

Εξάλλου, αρνητικά κινείται και η SAP, η γερμανική εταιρία πληροφορικής, καθώς παρά τα σχετικά θετικά αποτελέσματά της, οι εκτιμήσεις της θεωρήθηκαν μάλλον επιφυλακτικές.

Η Ford Motor από την πλευρά της αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 στα 95 σεντς - 1,05 δολάρια ανά μετοχή, από το ποσό των 70 σεντς.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,28% στις 9776,94 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,41% στις 1931,23 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημειώνει πτώση 0,17% στις 1045,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v