Ανακάμπτει η Wall εν αναμονή Intel (update)

Υψηλότερα διαμορφώνονται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς αγοραστές έκαναν την εμφάνισή τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Intel ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης. Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Υψηλότερα διαμορφώνονται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς αγοραστές έκαναν την εμφάνισή τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Intel ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μερίδα αναλυτών σχολιάζει πως οι επενδυτές αφομοιώνουν τα θετικά αποτελέσματα από τον χρηματοοικονομικό κλάδο αλλά και την Johnson & Johnson, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στα αποτελέσματα της Intel μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Οικονομολόγοι από την πλευρά τους είχαν επισημάνει ότι είναι πιθανό στη διάρκεια της ημέρας το κλίμα να διαφοροποιηθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι τα αποτελέσματα από τον τραπεζικό κλάδο ήταν μεν αρκετά θετικά, όχι όμως απρόσμενα.

Συγκεκριμένα, η Bank of America παρουσίασε αύξηση της κερδοφορίας της κατά 31% στα 2,92 δισ. δολάρια ή 1,92 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 2,24 δισ. δολαρίων πέρυσι. Τα κέρδη της Merrill Lynch ανήλθαν στα 1,04 δισ. δολάρια ή 1,04 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 73 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα, οριακά κέρδη καταγράφει η Bank of America, ενώ πτωτικά κινείται η Merrill Lynch.

Εξάλλου, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 69 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 57 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, υπερβαίνοντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την κερδοφορία της ανακοίνωσε και η εκδοτική εταιρία Gannett, παρουσιάζοντας άνοδο 5%, ύστερα από την ανάκαμψη των εσόδων από τις διαφημίσεις.

Κατά 8% υποχωρεί η EMC, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της Documentum. Η τελευταία καταγράφει άνοδο 16% στον Nasdaq.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Intel, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο στα 23 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 11 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ωστόσο, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκτιμήσεις της εταιρίας για τον κλάδο των επεξεργαστών μέχρι το τέλος του έτους και το 2004.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9786,38 μονάδες με κέρδη 0,23%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,20% στις 1937,32 μονάδες. Ο S&P κερδίζει περί το 0,16% στις 1047,07 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 4334,1 μονάδες με απώλειες 0,65%, ενώ και ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,46% στις 3344,90 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 3538,13 μονάδες με απώλειες 0,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v