Μεγάλα κέρδη γ΄ τριμήνου για Merrill -BoA (update)

Τόνο αισιοδοξίας αναμένεται να προσφέρoυν στη Wall, η Bank of America αλλά και η Merrill Lynch, καθώς τα κέρδη του γ΄ τριμήνου τους όχι μόνο ενισχύθηκαν εντυπωσιακά σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, λόγω του investment banking, αλλά ήταν και πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μεγάλα κέρδη γ΄ τριμήνου για Merrill -BoA (update)
Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου τόσο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, Bank of America, όσο και της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής της χώρας, Merrill Lynch, οι οποίες είδαν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται κατά 30% και 50% υψηλότερα αντίστοιχα.

Η Merrill Lynch ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στο γ΄ τρίμηνο στα 1,04 δισ. δολ ή στα 1,04 δολ ανά μετοχή, από 693 εκατ. δολ ή 0,73 δολ ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν τη διαμόρφωσή τους στα 0,87 δολ ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της Merrill Lynch ενισχύθηκαν παράλληλα κατά 16% στα 5,1 δισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη της Bank of America ανήλθαν στα 2,92 δισ. δολ ή στα 1,92 δολ ανά μετοχή, από 2,24 δισ. δολ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ή 1,45 δολ ανά μετοχή. Αναλυτές προέβλεπαν τη διαμόρφωσή της κερδών της τράπεζας στα 1,69 δολ ανά μετοχή.

Την ίδια στιγμή τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν για το ίδιο διάστημα κατά 14%, αγγίζοντας τα 9,9 δισ. δολ από 9,6 δισ. δολ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων και των δυο ομίλων οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μονάδα του investment banking.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v