Νευρικότητα ύστερα από τα χθεσινά κέρδη στη Wall

Αποτελέσματα εταιριών, του χρηματοοικονομικού κυρίως κλάδου, ”κλέβουν” την παράσταση στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς η οποία ακολουθεί νευρικές τάσεις ύστερα και από τα χθεσινά κέρδη. Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της Intel μετά το πέρας των συναλλαγών.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν το στίγμα για άλλη μια συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι Bank of America και Merrill Lynch, από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς και η φαρμακευτική Johnson & Johnson.

Συγκεκριμένα, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 69 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 57 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, υπερβαίνοντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, η Bank of America παρουσίασε αύξηση της κερδοφορίας της κατά 31% στα 2,92 δισ. δολάρια ή 1,92 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 2,24 δισ. δολαρίων πέρυσι. Τα κέρδη της Merrill Lynch ανήλθαν στα 1,04 δισ. δολάρια ή 1,04 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 73 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Την κερδοφορία της ανακοίνωσε και η εκδοτική εταιρία Gannett, παρουσιάζοντας άνοδο 5%, ύστερα από την ανάκαμψη των εσόδων από τις διαφημίσεις.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Intel, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο στα 23 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 11 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ωστόσο, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκτιμήσεις της εταιρίας για τον κλάδο των επεξεργαστών μέχρι το τέλος του έτους και το 2004.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9743,50 μονάδες με απώλειες κατά 0,21%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,40% στις 1925,82 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί περί το 0,28% στις 1042,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v