Η Motorola οδηγεί σε κέρδη τη Wall

Θετικές τάσεις διαμορφώνονται στην έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street μετά και την κίνηση της Motorola να δημοσιεύσει μία ημέρα νωρίτερα τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου προκειμένου να διαψεύσει τις εκτιμήσεις της Moody’s. Ωστόσο, το κλίμα παραμένει υποτονικό λόγω της εορτής για την ”Ημέρα του Κολόμβου”. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Θετικές τάσεις διαμορφώνονται στην έναρξη της συνεδρίασης για την αμερικανική αγορά, με το κλίμα ωστόσο να είναι υποτονικό, εν αναμονή πληθώρας εταιρικών ανακοινώσεων στη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και εξ αιτίας του εορτασμού της Ημέρας του Κολόμβου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, καθώς και η Motorola που διαπραγματεύεται στο NYSE.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα) τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, αντί της Τρίτης που είχε προγραμματιστεί αρχικά, ύστερα από την υποβάθμιση της από τη Moody’s.

Συγκεκριμένα, η Motorola ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμόρφωθηκαν στα 116 εκατ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 5% στα 6,83 δισ. δολάρια.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των eBay, Texas Instruments και Micron technology, ύστερα από την υποβάθμισή τους από αναλυτές.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,66% στις 9738,90 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,58% στις 1926,43 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,57% διαμορφώνεται ο S&P στις 1044,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v