”Ανάσες” εν αναμονή εννεαμήνων στη Wall

Με ήπιες πωλήσεις -σε σχέση με τα κέρδη των πέντε προηγουμένων συνεδριάσεων- συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, εν αναμονή περαιτέρω εταιρικών αποτελεσμάτων. Οριακά προς τα κάτω έκλεισε η Ευρώπη, κέρδη πάνω από το 1% καταγράφει η Φρανκφούρτη.

Περιορισμένες διαθέσεις για πωλήσεις εμφανίζει η αμερικανική αγορά, σε σχέση με τα κέρδη των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων. Με μικρές απώλειες έκλεισαν Λονδίνο και Παρίσι, υψηλά κέρδη καταγράφει η Φρανκφούρτη.

Αναλυτές σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι η αγορά παίρνει ”μια ανάσα” ύστερα από τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς μάλιστα αναμένονται ακόμη περισσότερες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα της Alcoa που ανακοινώθηκαν μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 32 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο, υψηλότερα κατά 10 σεντς σε σχέση με πέρυσι. Οι μετοχές της σημειώνουν άνοδο 2%.

Αν και τα αποτελέσματα της εταιρίας αλουμινίου ικανοποίησαν την αγορά, οι επενδυτές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση της General Electric, που αναμένεται την Παρασκευή.

Παράλληλα, ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Yahoo, η οποία εκτιμάται ότι θα καταγράψει κέρδη ύψους 9 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 5 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί περί το 0,25% στις 9630,24 μονάδες, ενώ και ο S&P σημειώνει πτώση 0,44% στις 1034,68 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,48% στις 1898,74 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 4268,6 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 3248,61 μονάδες με πτώση 0,19%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 1,27% στις 3398,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v