Το αμερικανικό έλλειμμα ”πιέζει” Wall και δολάριο

Οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με το έλλειμμα του προϋπολογισμού, οδηγούν τόσο τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές, όσο και το δολάριο χαμηλότερα. Σε νέα χαμηλά τριών μηνών το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρωπαϊκού. Σημαντική πτώση και για τις ευρωαγορές.

Αρνητικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά ύστερα και από τις ανησυχίες που αναζωπυρώθηκαν και αφορούν την πορεία της οικονομίας, οδηγώντας σε νέο χαμηλό τριμήνου το δολάριο έναντι του ευρώ. Σημαντική πτώση εμφανίζουν οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται περί τα 1,1780 έναντι του ευρώ, ενώ υποχωρεί και έναντι του γεν.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το κλίμα για το δολάριο είναι ακόμη αρνητικό, και θα χρειαστεί κάτι ισχυρό για να ”κρατηθεί”.

Η Alcoa ανοίγει το χορό των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς πρόκειται να ανακοινώσει τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Η κατασκευάστρια εταιρία αλουμινίου εκτιμάται ότι θα σημειώσει κέρδη της τάξης των 30 σεντς ανά μετοχή έναντι των 26 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ανοδικά κινείται η McDonalds, καθώς η Smith Barney αναβάθμισε την μετοχή της σε buy από hold, ενώ ανοδικές τάσεις διαγράφει και η Advanced Micro Devices, ύστερα από την αναβάθμισή της σε neutral από reduce, από την UBS.

O Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,40% στις 9.553,46 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,63% στις 1.881,56 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,45% στις 1.029,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v