Κράτησε το ”δώρο” των macro η Wall

Στους πρόσχαρους ρυθμούς των απρόσμενα θετικών μακροοικονομικών νέων από την απασχόληση ”χόρεψε” μέχρι το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής η Wall Street. Σημαντικότερα τα κέρδη για τον Nasdaq, στον απόηχο επιχειρηματικών νέων, από Hewlett Packard και Siebel.

Την αρχική της ορμή κράτησε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν από τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για την απασχόληση.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, αν και ενδοσυνεδριακά δοκίμασαν υψηλότερα επίπεδα.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά ταμακροοικονομικά νέα, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 57.000 τον Σεπτέμβριο, μετά από μείωση κατά 41.000 θέσεις τον Αύγουστο και έναντι κάμψης κατά 25.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν από τις 93.000 θέσεις εργασίας που αρχικώς είχαν ανακοινωθεί ότι είχαν χαθεί, στις 41.000 αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, παρέμεινε στο 6,1%, ενώ η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμούσε ότι το ποσοστό θα είναι ελαφρά αυξημένο στο 6,2%.

Ελαφρά καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία από το δείκτη ISM υπηρεσιών για το μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, υποχώρησε στις 63,3 μονάδες από 65,1 τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν τη διαμόρφωσή του στις 63 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Hewlett Packard κέρδισε περίπου 6%, μετά τις πληροφορίες ότι προσέφερε δωρεάν συμπληρωματικές υπηρεσίες προς πελάτες της ανταγωνίστριάς της, Sun Microsystems, προκειμένου να χρησιμοποιούν τους δικούς της υπολογιστές. Παρά τα νέα, και η μετοχή της Sun κινήθηκε ανοδικά κατά 3%.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές των εταιριών Intel, 3Μ και Siebel.

Στο +0,89% και τις 9.572 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 2,42% κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq (στις 1.880 μονάδες). Στο +0,94% και τις 1.029 μονάδες έκλεισε ο δείκτης S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικούς τίτλους, το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 2,01% και διαμορφώθηκε στα 4,07 δολ., ενώ ανοδικά κατά 2,30% κινήθηκε και ο τίτλος του ΟΤΕ, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 5,79 δολ. Κέρδη 1,13% και για το δικαίωμα της Coca Cola 3E, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε στα 19,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v