Τεχνικό rebound με αφορμή τα macro στη Wall

Με κέρδη συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση της υποχώρησης του ISM στο 53,7 (αντί ανόδου στο 55 όπως αναμενόταν) και της αύξησης των κατασκευαστικών δαπανών 0,2%. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις στη συνεδρίαση της Τρίτης οδηγούν την άνοδο.

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων για τον ISM και τις κατασκευαστικές δαπάνες, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο ISM (μεταποίηση) υποχώρησε στο 53,7 το Σεπτέμβριο από το 54,7 του προηγουμένου μήνα έναντι εκτιμήσεων για άνοδο στο 55, ενώ άνοδο της τάξης του 0,2% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες του Αυγούστου. Αναμενόταν άνοδος 0,4%.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου αναμένεται να κορυφωθούν την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε η αγορά θα κινείται από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της κατασκευάστριας εταιρίας φορητών υπολογιστών Palm, καθώς ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ενίσχυσης της ζήτησης για τα προϊόντα του κλάδου.

Αντίθετα, πιέσεις δέχεται η Morgan Stanley ύστερα από δημοσιεύματα που τη φέρουν να έχει απολύσει δεκάδες εργαζομένων της, συμπεριλαμβανομένων και διαχειριστών κεφαλαίων.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,97% στις 9363,65 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,40% στις 1812,01 μονάδες. Ο S&P κερδίζει 0,95% στις 1005,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v