Υψηλές διακυμάνσεις για Wall-ισοτιμίες

Υψηλά κέρδη καταγράφει στο μέσον της συνεδρίασης η αμερικανική αγορά, τα οποία οποία, ωστόσο, δεν πρόλαβε η Ευρώπη, που έκλεισε με απώλειες. Οι υψηλές διακυμάνσεις και οι συχνές εναλλαγές προσήμου αποδίδονται στη λήξη του γ’ τριμήνου την Τρίτη, ενώ οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, οδηγούν σε υψηλά κέρδη το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά παρά την επαναφορά της σε θετικό πρόσημο, ενώ σημαντικές είναι οι απώλειες που καταγράφει και το δολάριο, εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Το ευρώ εκτινάχθηκε μέχρι και τα 1,1590 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι θέσεις εργασίας συρρικνώθηκαν το Σεπτέμβριο για όγδοο συνεχόμενο μήνα, στοιχείο που εάν επαληθευτεί θα παρακινήσει τις ΗΠΑ να ”σπρώξουν” χαμηλότερα το δολάριο, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην οικονομία.

Η ανακοίνωση του deal ύψους 10,8 δισ. δολαρίων στον ασφαλιστικό κλάδο που αφορά στην εξαγορά της John Hancock Financial Services από την Manulife, δημιούργησε αρχικά ευφορία για τις μετοχές του κλάδου, οι οποίες ωστόσο απόλεσαν τα κέρδη. Η Manulife σημειώνει πτώση 4,5% ενώ ακολουθεί και η John Hancock Financial Services με απώλειες 2,5%.

Κατά 5% υποχωρεί και η nVidia, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία σε sell από neutral. Αντίθετα κέρδη περί το 2% καταγράφει η Boeing.

Παράλληλα, θετικά ήταν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης και έκαναν λόγο για αύξηση των προσωπικών εσόδων και δαπανών τον Αύγουστο, κατά 0,2% και 0,8% αντίστοιχα.

Σήμερα εξάλλου, αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του NYSE, John Reed.

Ενισχυμένες εμφανίζονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την Intel και την Cisco να καταγράφουν κέρδη 2,71% και 0,90% αντίστοιχα καθώς η ένωση των εταιριών επεξεργαστών, ανακοίνωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4% τον Αύγουστο.

Επιπλέον, κέρδη καταγράφει και η Nokia, ύστερα από δημοσίευμα της Barron’s που ανέφερε ότι το ADR της μετοχής αξίζει υπερδιπλάσια τιμή από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με δηλώσεις του αναλυτή κ. Albert Lin.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 9388,66 μονάδες με κέρδη κατά 0,81%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,16% στις 1812,83 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,86% στις 1005,44 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 4142,7 μονάδες με απώλειες 0,35% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες 0,87% στις 3188,71 μονάδες. Ο DAX 30 καταγράφει πτώση 0,27% στις 3315,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v