Ξεπερνά τις πιέσεις από Kodak η Wall (update)

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα θετικά νέα από την υποχώρηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας. Νωρίτερα, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από την απόφαση της Kodak να μειώσει κατά 72% το μέρισμά της. Με απώλειες έκλεισαν Λονδίνο και Παρίσι- κέρδη στη Φρανκφούρτη.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού μετά τις αρχικές πιέσεις που προκάλεσε στον βιομηχανικό Dow Jones η είδηση για την περικοπή του μερίσματος της Kodak, οι επενδυτές φαίνεται να εστιάζουν εκ νέου στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και πωλήσεις κατοικιών.

Εξάλλου, με απώλειες της τάξης του 0,81% στις 4.202 μονάδες έκλεισε το Λονδίνο, ενώ υποχώρηση κατά 1,02% εμφάνισε το χρηματιστήριο του Παρισιού. Ανοδικά κατά 1,44% στο επίπεδο των 3.355 μονάδων κινείται ο δείκτης DAX, λόγω κυρίως των θετικών ειδήσεων από τον δείκτη IFO.

Επιστρέφοντας στη Wall Street και στις ανακοινώσεις της Kodak, η εταιρία φωτογραφικού υλικού ανακοίνωσε ότι περικόπτει κατά 72% το εξαμηνιαίο της μέρισμα, στα 25 από 90 σεντς, καθώς και την πρόθεσή της να επεκταθεί και πέραν των παραδοσιακών εργασιών της που αφορούν την κατασκευή φιλμ, στα ψηφιακά προϊόντα.

Μικτές είναι εξάλλου οι ενδείξεις που παίρνουν σήμερα οι επενδυτές από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,9% τον Αύγουστο, ύστερα από την άνοδο κατά 1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν την αύξησή τους κατά 0,6% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, για την εβδομάδα που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν απροσδόκητα στις 381.000 από 399.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ είχαν αναθεωρηθεί στις 400.000.

Θετική θεωρείται κάθε διαμόρφωση των εν λόγω αιτήσεων κάτω από τις 400.000. Αναλυτές προέβλεπαν την διαμόρφωσή τους στις 400.000.

Θετικά εξάλλου ήταν τα στοιχεία από τις πωλήσεις νέων κατοικιών, οι οποίες για τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 3% και διαμορφώθηκαν στα 1,15 εκατ. μονάδες έναντι προβλέψεων των αναλυτών για αύξηση μέχρι το 1,12 εκατ. μονάδες και ενώ τον Ιούλιο είχαν διαμορφωθεί στο 1,11 εκα.τ μονάδες.

Επίσης θετικά ήταν τα νέα από τις πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών, οι οποιες για τον Αύγουστο διαμορφώθηκαν στα 6,47 εκατ. μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,5%. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση μέχρι τα 6,05 εκατ. μονάδες από 6,12 τον προηγούμενο μήνα.



Εξάλλου, η τιμή του τίτλου της Walt Disney κέρδιζε περίπου 1% στην ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση, μετά την αναβάθμισή της από τη Goldman Sachs σε outperform από in line.

Στο +0,19% και τις 9.442 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,4% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.851 μονάδες. Στο +0,49% και τις 1.014 μονάδες ο δείκτης S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v