Ωθηση από τα κέρδη 3 επενδυτικών τραπεζών στη Wall

Με κέρδη ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικές αγορές, αφού τα υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου των Goldman Sachs, Morgan Stanley και Lehman Brothers, φαίνεται να διασκεδάζουν τις ανησυχίες από την υποχώρηση του δολαρίου, καθώς και τις αρνητικές προειδοποιήσεις της Verizon.

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τα θετικά αποτελέσματα των τριών μεγαλυτέρων επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ να διασκεδάζουν, έστω και προσωρινά, τις ανησυχίες από την υποχώρηση του δολαρίου.

Η Goldman Sachs, η Lehman Brothers, και η Morgan Stanley, ανακοίνωσε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς καθώς και τα αντίστοιχα αποτελέσματα του περασμένου έτους.

Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι η εξασθένιση του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε εκ νέου σε νέο χαμηλό τριών ετών έναντι του γεν, θα παραμείνει στο επίκεντρο των επενδυτών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Στέλεχος της Jefferies International εκτιμά ότι το δολάριο αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω πτώση, ενδεχόμενο που αναμένεται να οδηγήσει όλο και περισσότερους επενδυτές μακριά από αμερικανικά assets.

Εξάλλου, η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 και 2004 ξενοδοχειακών εταιριών, όπως η Four Seasons, το Hilton και το Marriott, ενώ αναβάθμισε τη σύστασή της για την τελευταία σε buy από neutral.

Σε equal weight από underweight αναβάθμισε η Lehman Brothers την Nortel Networks.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,15% και διαμορφώνεται στις 9.549 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,30%, στις 1.880 μονάδες. Ο S&P κινείται ανοδικά κατά 0,15%, στις 1.024 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v