Θετικά η Wall παρά την πτώση του Philly Fed

Διατηρεί τα κέρδη της η αμερικανική αγορά παρά την μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις υποχώρηση του δείκτη Φιλαδέλφεια Fed, καθώς τα θετικά στοιχεία για την ανεργία και το δείκτη των δεικτών ”μετριάζουν” την απογοήτευση. Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, αν και τα στοιχεία για το δείκτη Φιλαδέλφεια Fed απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στο 14,6 το Σεπτέμβριο από το 22,1 του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση στο 18.

Ωστόσο την αγορά ωθούν τα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και το δείκτη των δεικτών.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 399.000 από την αναθεωρημένη μέτρηση των 428.000 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση στις 410.000.

Ο δείκτης των δεικτών σημείωσε άνοδο 0,4% τον Αύγουστο, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές.

Παράλληλα, η Bear Sterns κινείται σε θετικό επίπεδο ύστερα από την ανακοίνωση κερδών ύψους 2,30 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο χρήσης, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κατά 1,6% ενισχύεται η μετοχή της Citigroup, καθώς η Merrill Lynch άρχισε ξανά την κάλυψη της τράπεζας, με τη σύσταση buy.

Παράλληλα, ανοδικά κινείται και η Motorola, καθώς η US Bancorp Piper Jaffray αναβάθμισε την μετοχή τηξς σε outperform από market perform. Αντίθετα, πτωτικές τάσεις διαγράφει η DuPont, καθώς η JP Morgan την υποβάθμισε σε neutral από overweight.

Επιπλέον, η παραίτηση του Γκράσο φαίνεται προς το παρόν ότι δεν επηρεάζει άμεσα την αγορά, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές επιθυμούσαν την απομάκρυνσή του.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,71% στις 9612,02 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,87% καταγράφει και ο S&P στις 1034,85 μονάδες. Περί το 0,74% κερδίζει ο Nasdaq στις 1897,09 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 4314,7 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,62% τελείωσε τη συνεδρίαση ο CAC 40 στο Παρίσι. Περί το 1,38% κερδίζει ο DAX, στις 3610,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v