Wall: Συσσώρευση δυνάμεων στα τρέχοντα υψηλά

Νευρικό κλίμα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, ύστερα από τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά κατοικιών, με τους επενδυτές ωστόσο να μην εμφανίζονται διατεθειμένοι να ρευστοποιήσουν άμεσα τα χθεσινά υψηλά κέρδη.

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά ύστερα από τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά κατοικιών, αλλά και την προσπάθεια των επενδυτών να διατηρήσουν τα χθεσινά υψηλά κέρδη.

Ειδικότερα, ο ρυθμός κατασκευής νέων κατοικιών υποχώρησε κατά 3,8% στα 1,820 εκατ. τον Αύγουστο, από 1,872 εκατ. μονάδες τον Ιούλιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα ήταν της τάξης του 2%.

Αρκετές είναι και οι εταιρικές ειδήσεις που θα απασχολήσουν την αμερικανική αγορά, με την FedEx να ανακοινώνει κέρδη πρώτου τριμήνου στα 61 σεντς ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 57 σεντς.

Εξάλλου, στα 60 σεντς ανά μετοχή διευρύνθηκαν οι ζημίες της Circuit City στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης, από τα 5 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Παράλληλα, η Merrill Lynch αναβάθμισε τις λιανικές εταιρίες πώλησης ειδών γυναικείου ρουχισμού Ann Taylor και Talbots σε buy από neutral, με αποτέλεσμα οι μετοχές των εταιριών να οδηγούνται ήδη υψηλότερα.

Υψηλά κέρδη καταγράφει και η Altria Group, καθώς το ανώτατο δικαστήριο του Ιλινόις αναθεώρησε προηγούμενη απόφασή του, συμφωνώντας να παρουσιαστεί η έφεση που άσκησε η εταιρία στην καταδικαστική για την θυγατρική της, Philip Morris απόφαση των 10,1 δισ. δολαρίων, με την αιτιολογία ότι η αναγραφή της ένδειξης light στα τσιγάρα εξαπατά τους καταναλωτές.

Ο Dow Jones κερδίζει κατά 0,12% στις 9578,92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,03% στις 1886,77 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,00% στις 1029,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v