Πήρε το... rebound, η Wall!

Με ένα εντυπωσιακό... rebound έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street, καθώς οι πωλήσεις τεχνολογικών τίτλων ως το μέσον της συνεδρίασης της Παρασκευής, εξελίχθηκαν στη συνέχεια σε αγορές μετοχών, όπως αυτή της Microsoft, η οποία ανακοίνωσε διπλασιασμό του προς διανομή μερίσματος.

Σε θετικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι επιλεγμένοι δεικτοβαρείς τίτλοι, όπως η Microsoftι, προσέφεραν αγοραστική ευκαιρία.

Η εταιρία του Μπιλ Γκέητς συνεισέφερε θετικά νέα στον κλάδο της τεχνολογίας, αφού ανακοίνωσε το διπλασιασμό του μερίσματός της στα 16 από 8 σέντς.

Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης την ευθύνη της υποχώρησης των αγορών ”σήκωναν” οι τεχνολογικοί τίτλοι, αφού είχε δοθεί ανάλογο έναυσμα από τα ”χλωμά” αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε πριν το άνοιγμα η Oracle.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, τα στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις για το μήνα Αύγουστο ανακοινώθηκαν χειρότερα του αναμενομένου.

Aναλυτικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο κατά 0,6% υψηλότερα έναντι ανόδου κατά 1,3% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στο 1,3% από 1,4% που είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Επίσης ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο, λόγω της διαμόρφωσης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας σε υψηλότερα επίπεδα.

Εξάλλου, χαμηλότερα τόσο των εκτιμήσεων όσο και του προηγούμενου μήνα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δείκτη οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Συγκεκριμένα, για τον Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε στις 88,2 μονάδες έναντι 89,3 μονάδων τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο έως τις 90,4 μονάδες.

Στο +0,12% και 9.471 τις μονάδες έκλεισε την εβδομάδα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,48% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος τελικά ”σταμάτησε” στις 1.855 μονάδες. Στο +0,22% και τις 1.018 μονάδες βρέθηκε στο κλείσιμο ο S&P 500.

Στο -0,25% και τα 3,99 δολ. έκλεισε ο τίτλος της Εθνικής, ενώ κέρδη κατέγραψαν ΟΤΕ (0,54%) και (0,78%) στα 5,6 και 19,30 δολ., αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v