Αποκόμισης κερδών συνέχεια στη Wall

Συνέχεια των τάσεων ρευστοποίησης παρατηρείται στις κυριότερες αμερικανικές αγορές κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενώ αφορμή για πωλήσεις στον τεχνολογικό, κυρίως, κλάδο δίνεται από τις ανακοινώσεις της τεχνολογικής εταιρίας Texas Instruments.

Υπό πίεση βρίσκονται και κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότερες αμερικανικές αγορές, καθώς οι τάσεις αποκόμισης κερδών που εμφανίστηκαν την Τρίτη, φαίνεται να συνεχίζονται.

Σημαντικότερες παρουσιάζονται οι πιέσεις στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, με αφορμή τις ανακοινώσεις της τεχνολογικής εταιρίας Texas Instruments.

Συγκεκριμένα, η Texas Instruments, ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα το γ΄ τριμήνου να διαμορφωθούν στο υψηλότατο όριο των προηγούμενων εκτιμήσεών της, στα 2,49 δισ. δολ., απογοητεύοντας σημαντική μερίδα αναλυτών, οι οποίοι- λόγω και της ανάκαμψης στον τεχνολογικό τομέα- ανέμεναν ”κάτι καλύτερο”.

Στο χθεσινό ”μοτίβο” συνεχίζεται όμως και η πίεση στον τίτλο της Nokia, η οποία με ανακοίνωσή της την Τρίτη ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη γ΄ τριμήνου, αφήνοντας παράλληλα αμετάβλητες τις προβλέψεις για τα έσοδά της.

Άλλωστε, πριν από λόγο, ο κολοσσός της General Motors ανακοίνωσε ότι διατηρεί τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2003 στα 5 δολάρια ανά μετοχή, είδηση που αναμέενται να επηρεάσει τον βιομηχανικό δείκτη στην πορεία της συνεδρίασης.

Στο -0,27% και τις 9.481 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 1,11% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.852 μονάδων. Στο -0,38% και τις 1.019 μονάδες ο δείκτης S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v