Ηπια αποκόμιση κερδών στη Wall

Ενδείξεις διόρθωσης εμφανίζουν οι αμερικανικές αγορές, αφού η χθεσινή άνοδος παρέχει ευκαιρίες για ρευστοποίηση κερδών. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και σήμερα η τεχνολογία, καθώς θετική είναι η επιρροή των νέων από τις Nokia και Motorola.

Διορθωτικές τάσεις καταγράφονται στις κυριότερες αμερικανικές αγορές, ως αποτέλεσμα και της χθεσινής σημαντικής ανόδου- τάση που η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι δεν θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, αφού για μία ακόμη ημέρα υπάρχουν θετικά εταιρικά νέα.

Στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν για μία ακόμη ημέρα οι μετοχές της τεχνολογίας, αφού οι επενδυτές θα εστιάσουν στους τίτλους των Nokia και Motorola.

Η πρώτη, αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του τρίτου τριμήνου, ενώ η δεύτερη, δέχτηκε την αναβάθμιση από την UBS (από neutral σε buy).

Σε ό,τι αφορά μετοχές του Dow Jones, η Ford ανακοίνωσε ότι περιμένει βελτίωση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη στο β΄ εξάμηνο του 2003, ενώ η Mc Donald’s γνωστοποίησε ότι τα καταστήματά της που λειτουργούν για τουλάχιστον ένα χρόνο, παρουσίασαν για τον Αύγουστο, αύξηση πωλήσεων κατά 3,8% (ετήσια βάση).

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αμετάβλητα παρέμειναν τα αποθέματα χονδρικής για το μήνα Ιούλιο, όπως άλλωστε είχε συμβεί και τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν μεταβολή της τάξης του 0,1%.

Να σημειωθεί πως το ότι τα αποθέματα παρέμειναν ”σφιχτά”, παρά την άνοδο των πωλήσεων, σημαίνει ότι η όποια άνοδος της ζήτησης μετατρέπεται αυτόματα σε νέες παραγγελίες για τη βιομηχανία.

Στο -0,33% και τις 9.554 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,32% εμφανίζει ο Nasdaq (στις 1.882 μονάδες). Στο -0,30% και τις 1.028 μονάδες διαμορφώνεται ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v