T. Levkovich:Είναι εποχή τακτικής- όχι στρατηγικής

Την ανάγκη τακτικής και όχι στρατηγικής δράσης για τις μετοχές επισημαίνει τώρα ο T. Levkovich της Citigroup, τονίζοντας ότι δεν είναι ούτε εποχή ”ταύρων”, ούτε ”αρκούδων”, αλλά εποχή ”διακυμάνσεων”. Που θέτει την τιμή στόχο για S&P- Dow το 2003 και το 2004.

T. Levkovich:Είναι εποχή τακτικής- όχι στρατηγικής
Την ανάγκη τακτικής και όχι στρατηγικής δράσης για τις μετοχές επισημαίνει τώρα ο T. Levkovich της Citigroup, τονίζοντας ότι δεν είναι ούτε εποχή ”ταύρων”, ούτε ”αρκούδων”, αλλά εποχή ”διακυμάνσεων”.

Εξάλλου, όχι μόνο επιτεύξιμο, αλλά και προσπελάσιμο θεωρεί ο Tobias Levkovich το επίπεδο των 1.075 μονάδων για τον S&P- επίπεδο που αποτελούσε την προηγούμενη τιμή στόχο που είχε θέσει η Citigroup για το σύνολο του 2003.

Ο οίκος σε έκθεσή του με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου, δημοσιοποιεί για πρώτη φορά τις εκτιμήσεις του για τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες στο έτος 2004. Σύμφωνα με αυτές, ο S&P 500 εκτιμάται ότι στο τέλος του επόμενου έτους θα βρεθεί στις 1.025 μονάδες, ενώ ο Dow Jones στις 9.750.

Ο T. Levcovich, σχολιάζοντας την μικρή υποχώρηση που αναμένει για το 2004, αναφέρει ότι το υπάρχον περιβάλλον δεν είναι μεν περιβάλλον ”αρκούδων”, αλλά ούτε και ”ταύρων”. Είναι περισσότερο, όπως υποστηρίζει, περιβάλλον διακυμάνσεων, στο οποίο η επενδυτική τακτική αποκτά προβάδισμα έναντι της στρατηγικής.

Όπως αναφέρεται εξάλλου σε άλλο σημείο της έκθεσης της Citigroup, μπορεί οι στόχοι του 2004 να μοιάζουν απαισιόδοξοι, αλλά προς ώρας, δεν φαίνεται πιθανό ότι η τρέχουσα δυναμική των αγορών μπορεί να συνεχιστεί στις αρχές του 2004- τουλάχιστον όχι πριν οι οικονομικές ανησυχίες περιορίσουν τα περαιτέρω κέρδη.

Υπάρχουν, σύμφωνα με τον T. Levcovich, δύο λογικά σενάρια, βάσει των οποίων η εκ νέου ανοδική κίνηση των χρηματιστηρίων μπορεί να ανακοπεί. Καταρχάς, η ισχυρότερη ανάπτυξη θα αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού, οδηγώντας προς τα επάνω τις αποδόσεις των ομολόγων.

Εξάλλου, σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, τα εταιρικά κέρδη δεν θα συνεχίσουν να εκπλήσσουν την επόμενη χρονιά, κάτι που ίσως προκαλέσει διορθώσεις στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v