Νέο μίνι ράλι για Nasdaq

Κόντρα στην παράδοση που θέλει το Σεπτέμβριο ως τον χειρότερο μήνα της Wall Street βαδίζουν οι αμερικανικές αγορές, αφού το τεχνολογικό ”ράλι” συνεχίστηκε και την Δευτέρα, με αφορμή την αναβάθμιση της ΙΒΜ. Τονωμένος και ο χρηματοοικονομικός κλάδος λόγω 2+2 αναβαθμίσεων και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Τα αρχικά τους κέρδη, ελαφρά διευρυμένα μετά το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης, κράτησαν μέχρι το τέλος της ημέρας οι κυριότερες αμερικανικές αγορές.

Μεγαλύτερη η άνοδος για το δείκτη Nasdaq, αφού η αναβάθμιση της IBM από την CSFB διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των επενδυτών για τεχνολογικές μετοχές.

Αναλυτικότερα για τον κλάδο της τεχνολογίας, αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των αναλυτών μιλά πλέον ξεκάθαρα για ”ανάκαμψη”, επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις της First Call, σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό κατά το οποίο τα κέρδη γ΄ τριμήνου των τεχνολογικών εταιριών θα είναι κατά 78% υψηλότερο έναντι των περσινών.

Κέρδη όμως κατέγραψε και ο βιομηχανικός Dow, οδηγημένος κυρίως από τους χρηματοοικονομικούς τίτλους, οι οποίοι συγκέντρωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω κυρίως των αναβαθμίσεων της Merrill Lynch προς τις Lehman Brothers και Goldman Sachs.

Ενδιαφέρον όμως παρουσίασαν και οι αναβαθμίσεις τραπεζών στη Γηραιά Ήπειρο, όπως για παράδειγμα αυτή της Deutsche Bank, η οποία αναβαθμίστηκε σήμερα από την UBS σε ”buy” από ”neutral” προηγουμένως. Ο επενδυτικός οίκος αναθεώρησε προς τα επάνω και την τιμή στόχο της Deutsche Bank κατά 13% στα 68 ευρώ αντίστοιχα.

Εξάλλου, ο ίδιος οίκος, αναθεώρησε επί τα βελτίω και τη σύσταση της HSBC σε ”buy” από ”neutral”.

Άλλωστε, σημαντικά ευνοημένη (+ περίπου 3%) φαίνεται ότι ήταν τελικά η μετοχή της Merck από το άρθρο του περιοδικού Barron’ s, σύμφωνα με το οποίο οι φαρμακευτικοί τίτλοι φαίνονται ελκυστικοί.

Στο +0,87% και τις 9.586 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στο +1,64% και τις 1.888 μονάδες. Κέρδη της τάξης του 1% σημείωσε και ο S&P 500, στις 1.031 μονάδες.

Στο +0,72% και τα 5,58 δολ. έκλεισε το δικαίωμα του ΟΤΕ, ενώ άνοδο κατά 0,995 εμφάνισε και ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας. Αντίθετα, αυτός της Coca Cola 3E υποχώρησε κατά 0,52% κα ιδιαμορφώθηκε στα 19,19 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v